Mednarodni dan turističnih vodnikov, 21.2.2020 – voden ogled Čebelja pot v Ljubljani

Z ogledom smo pričeli  pred Narodnim muzejem Slovenije, zaključili pa na Slovenski čebelarski akademiji. Gibalno ovirani, slepi in slabovidni ter člani Čebelarskega društva Tacen.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174673555

Glejte nas od 25.01 minute naprej!

 

Za pomoč pri izvedbi programa se najlepše zahvaljujemo:

#BeekeepingAcademyofSlovenia – Slovenski čebelarski akademiji in njeni predstojnici dr. Damjani Grobelšek za odlično predstavitev čebele (tudi s pomočjo popolnoma novih tipnih modelov), njenega življenja in dela ter vodeno pokušino medu in drugih medenih dobrot.

#DruštvoMDSSNG z g. Igorjem Miljavcem na čelu, ki je na obisk po čebelji poti v Ljubljani pripeljal svojo super zvedavo skupino slepih in slabovidnih članov.

#InPlaninec , ki sta ga kot predstavnika Planinske zveze Slovenije zastopala Jurček Nowakk in Marjeta Čič in tako pristopila k sodelovanju v projektu, ki temelji na dostopnosti za vse.

#VDCSončekKrško in #VDCSončekNovomesto , ki sta se prijavila na naše vodenje s svojimi varovanci in spremljevalci.

* Čebelarsko društvo Tacen (v 2019 so praznovali 100.-to obletnico delovanja), ki se je z nekaj člani udeležilo našega vodenja kot čebelarsko društvo, ki deluje na območju Ljubljane.

 

In nenazadnje zahvala vsem kolegom, ki so tudi čebelarsko – turistični vodniki: Dominiki in Sofiji za izvedbo vodenja, Jožici, Majdi, Benjaminu in Janu pa za pomoč pri logistiki samega ogleda in spremstvo obeh skupin.

Skupaj zmoremo več!